2024.03.04.

Megvalósult álom

Több nagyértékű felajánlás, és számos magánszemély kisebb-nagyobb adományának köszönhetően a Balatonlelle és Környéke Mentőalapítványnak sikerült megvásárolnia egy négy és fél éves mentőautót, amit üzemeltetésre átadott az Országos Mentőszolgálatnak. A jármű Balatonlelle és környéke lakosainak mentését, betegszállítását fogja szolgálni.

Mentok780 Copy

Mint ismeretes a balatonlellei mentőállomás egyik járművét súlyos baleset érte, melyben totálkáros lett. A szolgálatból kiesett autó pótlásának érdekében kezdett gyűjtésbe a helyi mentőalapítvány, ami végül számos helyi lakos, valamint több nagyértékű felajánlás, közöttük a Szerencsejáték Zrt. 5 millió forintos támogatásának köszönhetően Németországban sikerült egy korszerű járművet megvásárolni.

Mentok776 Copy

A közadakozásból megvásárolt mentőt az Országos Mentőszolgálat befogadta járműparkjába. Az ünnepélyes átadás-átvétel ceremóniát pedig a balatonlellei mentőállomásnál tartották 2012. január 11-én. Az ünnepségen az autót az OMSZ nevében Győrfi Pál szóvivő vette át Szentes László mentőalapítvány elnöktől. Az ünnepélyes kézfogás után a megjelent újságírók belülről is megcsodálhatták a modern mentőeszközökkel és gerincsérültek szállítására is alkalmas hordággyal felszerelt guruló orvosi szobát. A mentőállomás dolgozói szerint a jármű legjobb tulajdonsága a belmagassága, ami eléri a két métert, így a mentőszemélyzet állva is végezheti az életmentő munkát.

Unnamed Copy
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram